ZESKO Danışmanlık; firmanızın gerekliliklerine göre oluşturulacak planlamaya uygun olarak, organizasyonunuzun ihtiyacı olan tüm belgelendirme adımlarında yanınızda olmaktadır.

ISO 9001:2015

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ

ISO 9001:2015

ISO 9001:2015 kalite yönetim sistemi 1990’lı yıllarda ortaya çıkmış organizasyon veya bir işletme/kuruluş için kayıtlı ve sistemli yönetilme standardıdır.

ISO 27001:2013

BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ

ISO 27001:2013

ISO/IEC 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi uluslararası bir standart olup, denetim ve önlemlerin oluşturulmasını sağlamaktadır.

OHSAS 18001:2007

İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ

OHSAS 18001:2007

OHSAS 18001:2007, BSI (British Standards Institute) tarafından yayınlanmış olan “İş Sağlığı ve Güvenliği” standardıdır. Kuruluşların daha iyi rekabet koşullarına ulaşabilmesi için çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konusunda planlı, sistemli çalışmalar yürütmeleri gerekmektedir.

ISO 50001:2018

ENERJİ YÖNETİM SİSTEMİ

ISO 50001:2018

İçinde bulunduğumuz enerji çağında firmalarda ISO 50001:2018 Enerji Yönetim Sistemi bulunması ihtiyaçtan ziyade gereklilik halini almıştır. Geleceği sembolize eden enerji doğru yönetim sistemi ile, giderlerde düşüşe, tasarrufa ve özellikle de çevreye yarar sağlamayı gerçekleştirmeyi mümkün kılmaktadır.

ISO 14001:2015

ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ

ISO 14001:2015

Çevre yönetim sistemi, bir kuruluşun önemli ve öncelikli olarak tanımlanan çevresel etkilerinin kontrol altına alınması, azaltılması ve tamamen ortadan kaldırılması için belirlediği çevre ve hedeflerine sistematik bir biçimde ulaşma çabasıdır.

ISO 22000:2005

GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ

ISO 22000:2005

Gıda güvenliği risklerinin yönetimi ile ilgili uluslararası tanınan bir sistemdir ve gıda maddeleri üretimi ile dağıtımını yapan tüm firmalar için zorunlu hale gelmektedir.

HACCP

HACCP GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ

HACCP

Hammadde temininden tüketim aşamasına kadar olan gıda üretim zincirinde gıda güvenliğinin sağlanmasını garanti altına alan bir sistemdir.

TS ISO/IEC 17799:2006

BİLGİ TEKNOLOJİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ

TS ISO/IEC 17799:2006

Bilgi güvenliği bilgiyi, ticari sürekliliği sağlamak, ticari kayıpları en aza indirmek ve ticari fırsatların ve yatırımların dönüşünü en üst seviyeye çıkartmak için geniş tehlike ve tehdit alanlarından korur.

ISO 10002:2014

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ YÖNETİM SİSTEMİ

ISO 10002:2014

Müşteri memnuniyetinin sağlanması ve sürekli kılınabilmesi amacıyla müşteri şikayetlerinin sistematik bir şekilde yönetilmesine kılavuzluk eden standardıdır.

TS EN ISO 17025:2017

DENEY VE KALİBRASYON LABORATUVARININ YETERLİLİĞİ GENEL ŞARTLARI

TS EN ISO 17025:2017

TS EN ISO 17025:2017 standardı, bir yönetim sistemini uyguladıklarını, teknik olarak yeterli olduklarını ve geçerli teknik sonuçları üretebildiklerini göstermek isteyen deney ve kalibrasyon laboratuvarlarının sağlaması gereken bütün şartları içerir.

ISO 13485:2016

TIBBİ CİHAZLAR KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ

ISO 13485:2016

Tıbbi cihaz üreticileri mevcut yasal zorunlulukların gereklerini yerine getirmek, müşteri memnuniyetini sağlamak, şirket içi verimliliği arttırmak ve açılabilecek davalara karşı yasal bir güvence oluşturmak için kalite sistemi kurma ve belgelendirme ihtiyacı hissettirmektedir.

IATF 16949:2016

OTOMOTİV KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ

IATF 16949:2016

Uluslararası kabul görmüş Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi Standardı İATF 16949:2016, Otomotiv Endüstrisi için global alanda özel teknik gereklilikleri çerçeveleyen bir Kalite Yönetim Standardıdır.

SA 8000:2014

SOSYAL SORUMLULUK YÖNETİM SİSTEMİ

SA 8000:2014

SA 8000:2014, ISO 9001:2015 ve ISO 14001:2015’i örnek alan, performans koşulları kadar prosedür ve sistem koşullarını da önemseyen, yönetim sistemi ile davranış kodunun bileşimi bir standarttır.

TSE UYGUNLUK

TÜRK STANDARTLARINA UYGUNLUK BELGESİ

TSE UYGUNLUK

Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi; Türk Standardı bulunan konularda, İmalata Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanmış firmaların söz konusu ürünlerinin ilgili Türk Standardına uygunluğunu belirten ve akdedilen sözleşme ile TSE Markası kullanma hakkı verilen firma adına düzenlenen ve üzerinde TSE Markası kullanılacak ürünlerin ticari Markası, cinsi, sınıfı, tipi ve türünü belirten, geçerlilik süresi bir yıl olan belgedir.

BRC STANDARDI BELGESİ

BRC GLOBAL GIDA TEKNİK STANDARDI BELGESİ

BRC STANDARDI BELGESİ

Gıda üretim tesislerinde minimum hijyen standardının sağlanması amacıyla BRC büyük İngiliz perakendecileriyle “BRC- Gıda Standardını” yayınladı.

ÇED BELGESİ

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ BELGESİ

ÇED BELGESİ

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreçtir. Bu süreç, kendi başına bir karar verme süreci değildir; karar verme süreci ile birlikte gelişen ve onu destekleyen bir süreçtir.

CE BELGESİ

CE BELGESİ

CE işareti, ürünün Avrupa ürün mevzuatlarına uygunluğunu gösterir. CE işareti ‘Conformite European’ kelimelerinin kısaltılmasıdır ve literatürdeki anlamı ‘European Conformity’, Avrupa Normlarına Uygunluktur.

GHP BELGESİ

GHP BELGESİ

Sanitasyon : Çevreyi temiz ve sağlıklı tutarak insan sağlığının korunmasına, dolayısıyla hijyene yardım eden ve hijyenin bir öğesi olarak kabul edilen bir kavramdır.

IFS BELGESİ

IFS BELGESİ

Ticaret ve sanayide tedarikçi denetimleri yıllardır işbirliğinin sabit bir parçasıdır. Tüketicilerin gittikçe daha ağır talepleri, artan tazminat talepleri tehlikeleri ve ayrıca ürün akışlarının globalleşmesi tek tip bir kalite güvence standardının geliştirilmesini gerekli hale getirdi.

GOST-R BELGESİ

GOST-R BELGESİ

Rusya Federasyonu ve Beyaz Rusya (Belarus) sınırları dahilinde toptan ve perakende ticareti yapılan her ürün için GOST-R Kalite Sertifikası temini zorunluluğu vardır. Gost-R Kalite Sertifikasına sahip olmayan ürünlerin en ucuz pazarlar haricinde satılması yasal olarak mümkün değildir.

GMP BELGESİ

GMP BELGESİ

Uygun Hijyen Gerekleri olarak ifade edilen GHP, hijyenik gereksinimlerle ilgili olup, gıda üretim tesislerinin hijyenik tasarımı ve yapılandırılması, temizleme ve dezenfeksiyon yöntemlerini, gıda işlemede pişmemiş gıdaların mikrobiyal kalitesi, her işlem basamağının hijyenik operasyonu,personel hijyeni gibi uygulamaları içeren bir sistemdir.

HELAL BELGESİ

HELAL BELGESİ

İslami kurallara (Şafi, Mailiki, Hanbeli ve Hanefi mezhepleri uyarınca) uygun olarak hazırlanan ürünlere verilen SERTİFİKADIR. HALAL Arapça bir kelime olup, İslam dinince uygun görülen yiyecek ve içeceklere verilen İslami izin demektir. Yani İslam dinine göre yasak olmayan ürünlere verilen uluslararası belgeye verilen addır.

TSEK KALİTE UYGUNLUK

TSEK KALİTE UYGUNLUK BELGESİ

TSEK KALİTE UYGUNLUK

TSEK Kalite Uygunluk Belgesi; Türk standartları bulunmayan konularda İmalata Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanmış firmaların söz konusu ürünlerinin ilgili uluslararası standartlar, benzeri Türk standartları, diğer ülkelerin milli standartları, teknik literatür esas alınarak Türk Standartları Enstitüsü tarafından kabul edilen Kalite Faktör ve Değerlerine uygunluğunu belirten ve akdedilen sözleşme ile TSEK Markası kullanma hakkı verilen firma adına düzenlenen ve üzerinde TSEK Markası kullanılacak ürünlerin ticari Markası, cinsi, sınıfı, tipi ve türünü belirten geçerlilik süresi bir yıl olan belgedir.